What are you looking for?
Loading

Nieuws

Open dag bij het depot archeologie en de bouwmaterialen van Monument & Materiaal goed bezocht

Foto van timpaan aan de Turfsingel
Open dag bij het depot archeologie en de bouwmaterialen van Monument & Materiaal goed bezocht

Nieuwe website

Foto van het prinsenhof

Het Groninger Prinsenhof. Vanaf 1594 de verblijfplaats van de stadhouders: de prinsen van Nassau. Voor hen werd in 1626 de Prinsentuin aangelegd.

Nieuwe site live

Zomereik Sterrebos blijkt 266 jaar oud

Foto van een doorgezaagde boom
Begin dit jaar viel tijdens storm ‘Henk’ een van de oude zomereiken uit de centrale aanleg in het Sterrebos om. Zonde, maar ook een mooie aanleiding voor een dateringsonderzoek. De bomenploeg van Stadsbeheer bewaarde een plak van de stam en afdeling erfgoed voerde op een zonnige vrijdag een jaarringen-telactie uit. Daar moest macrofotografie bij komen...

Nieuwste editie Hervonden Stad en Land gepresenteerd

Omslag van het boek hervonden stad
Sinds deze week ligt de nieuwste editie van Hervonden Stad en Land weer in de boekhandel.

Uitgelicht: Stichting Monument & Materiaal

Foto van vrijwilliger met een oude deur
Binnendeuren, buitendeuren, schouwen, tegels, plavuizen en traponderdelen. Maar ook: ramen, glas in lood, hang- en sluitwerk en bakelieten stopcontacten en lichtknopjes. De voormalige Westerbewaarschool in het centrum van Groningen staat er vol mee.

26e editie van Hervonden Stad en Land gepresenteerd

Foto van Rogier Kruisman

Archeoloog Rogier Kruisman vertelde over zijn artikel “Op zoek naar de bron” over de vondst van een prachtig, middeleeuws gouden kruisje aan de Hoge der A

Gistermiddag is de 26e editie van de erfgoed-serie Hervonden Stad en Land gepresenteerd. Wethouder van der Schaaf reikte de nieuwste versie van dit jaarboek uit aan twee gewaardeerde oud-redactieleden: Joris van Haaften en Hans van Gangelen.