What are you looking for?
Loading

Open Monumentendag

Het thema van Open Monumentendag 2024 is ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen’. Comité Open Monumentendag gemeente Groningen is momenteel bezig een mooi programma samen te stellen rondom dit thema.

We zijn altijd op zoek naar monumenten die echt gezien moeten worden en vrijwilligers die ons hierbij kunnen ondersteunen. Wilt u helpen dit evenement mogelijk te maken of het monument waar u zorg voor draagt laten zien aan een grote publiek, dan horen we dat graag.

Onze contactgegevens & t.z.t. meer informatie over het programma van Open Monumentendag in de gemeente Groningen kunt u hier vinden: https://www.openmonumentendag.nl/comite/groningen

Foto van de kerk in Garmerwolde

We kijken terug op een geslaagde Open Monumentendag 2023 in de gemeente Groningen. Monumenteigenaren en -beheerders hebben ons erfgoed gepresenteerd aan een breed publiek van zo’n 12.000 bezoekers. Groningen staat als monumentengemeente  in de top 10 van gemeenten met de meeste bezoekers.

Honderden vrijwilligers zijn actief geweest. Open Monumentendag is daarmee niet alleen een evenement van hoge bezoekersaantallen en de oude stenen en architectuur zelf, maar ook van mensen die samen een hart hebben voor onze monumenten en de verhalen erover graag willen delen.