Jaarboek Hervonden Stad

Hervonden Stad is het jaarboek van de gemeente Groningen, waarin de archeologische, bouwhistorische en restauratieprojecten van het voorgaande jaar worden gepresenteerd. Hervonden stad vormt de wetenschappelijke verantwoording van het onderzoek dat in de vakgroep Erfgoed heeft plaatsgevonden. Daarnaast worden er een aantal artikelen opgenomen, waarin dieper op een bepaald onderwerp of thema wordt ingegaan. Het jaarboek is een samenwerking van de gemeente Groningen en Stichting M&M, die ook samen de redactie verzorgen.

Deze monumentale reeks bestaat al meer dan twintig jaar en vindt elk jaar zijn weg naar een breed publiek. De omvang is inmiddels uitgegroeid naar bijna 200 pagina’s.

Hervonden Stad wordt vlak voor Sinterklaas uitgebracht, en is in de boekhandels van Groningen te koop voor een prijs van €13,50.

Redactie van Hervonden Stad aan het werk. V.l.n.r.: Joris van Haaften (gemeente Groningen), Paulien de Roever (M&M), Wessel Dijkstra (zelfstandig historicus), Klaas Helfrich (gemeente Groningen), Hans van Gangelen (M&M) en Froukje Veenman (gemeente Groningen). Ontbrekend op de foto is Redmer Alma (Drents Archief). Foto: Jaap Buist (gemeente Groningen).